Skip navigation MENU

Tekstschrijver Theodoor

Tja, dan ben ik zelf aan de beurt; als tekstschrijver voor AKOS schrijf ik dit verhaal over mijzelf. Begin 2018 werd ik benaderd om bij AKOS teksten te gaan schrijven over de werkzaamheden van haar engineers. Dit paste goed bij mij, omdat ik tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente artikelen schreef als redacteur van een werktuigbouwkundig tijdschrift binnen de universiteit.

“Mijn werkzaamheden voor AKOS zijn mij uitstekend bevallen.”

Veel technische bedrijven bezocht en leren kennen

Mijn werkzaamheden voor AKOS zijn mij uitstekend bevallen. Voor het schrijven van referentieverhalen bezocht ik regelmatig AKOS-engineers bij verschillende klanten verspreid over heel Nederland. Meestal kreeg ik een uitgebreide rondleiding, zodat ik precies wist hoe de producten van deze klanten eruitzien. Tijdens de interviews met de engineers, kon ik hen alles vragen over hun werkzaamheden en ervaringen binnen de huidige en voorgaande functies. Na het maken van foto’s, schreef ik vervolgens de bijbehorende referentieverhalen.

“Mijn bijbaan heeft mij een breed beeld gegeven van heel veel technische bedrijven in verschillende sectoren.”

Mijn bijbaan heeft mij een breed beeld gegeven van heel veel technische bedrijven in verschillende sectoren: van producenten van bijvoorbeeld verwarmingsketels of enorme trailers, tot projecten over het uitvoeren van uitgebreide FEM-analyses op grote hijskranen binnen het ingenieursbureau van AKOS zelf. Ik heb gezien dat AKOS heel veel mogelijkheden biedt voor engineers in alle vakgebieden. Er zijn bijvoorbeeld speciale programma’s opgezet, genaamd YDP en PDP, voor respectievelijk beginnende engineers en engineers die al wat langer werken, maar zich willen verbreden of juist willen verdiepen in een bepaald vakgebied.

“Ik kon heel flexibel mijn eigen tijden inplannen en zo was deze bijbaan goed te combineren met mijn studie.”

Leuk bedrijf met informele sfeer

Ik kon heel flexibel mijn eigen tijden inplannen en zo was deze bijbaan goed te combineren met mijn studie. De korte lijntjes en de informele sfeer binnen AKOS, waarover de engineers tijdens de interviews ook vaak spraken, kan ik volledig onderschrijven. Ik heb hele leuke seizoensfeesten bijgewoond, waarbij ik nog meer collega’s heb leren kennen en kreeg voordat ik vertrok naar mijn stage bij Volkswagen in Duitsland heel attent een kaartje in de bus waarin me veel succes werd gewenst.

“De korte lijntjes en de informele sfeer binnen AKOS, waarover de engineers tijdens de interviews ook vaak spraken, kan ik volledig onderschrijven.”

Inmiddels studeer ik bij Audi in Duitsland af en schrijf ik hierbij mijn laatste referentieverhaal voor AKOS, over mijzelf dus. Het is lastig om verdere interviews te combineren met mijn afstudeerplek in Ingolstadt. Ik kijk terug op een hele prettige samenwerking met iedereen waarmee ik binnen AKOS contact heb gehad.

Ben jij op zoek naar een bijbaan naast je studie en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!