Skip navigation MENU

Bedrijfscultuur

AKOS is een platte organisatie met korte lijnen en lijkt soms wel een grote familie van collega’s. We kennen elkaar, helpen elkaar en leren van elkaar. De mensen die bij AKOS werken zijn open, nuchter, gedreven en hebben affiniteit met techniek. Het is een mengelmoes van talentvolle starters, enthousiaste mediors en doorgewinterde vakspecialisten. Daarnaast zijn onze kernwaarden (flexibel, ontwikkelingsgericht, creatief, oprecht, samenwerkingsgericht) sterk verankerd in onze cultuur. 

Flexibel

Flexibiliteit zie je onder andere terug in onze flexibele werktijden en afwisselende werkzaamheden en projecten. Het werk stemmen we zoveel mogelijk af op jouw ambities en voorkeuren. Bevalt een bepaalde opdracht niet? Dan gaan we samen op zoek naar andere mogelijkheden. Ook hebben we flexibele arbeidsvoorwaarden die je kan samenstellen op basis van je persoonlijke situatie. Je kunt extra vakantiedagen kopen, gebruik maken van de ouderschapsverlof-regeling of tijdelijk minder gaan werken.

Ontwikkelingsgericht

Er wordt veel aandacht besteed aan het hooghouden van kennis van medewerkers. Door onszelf te blijven ontwikkelen, blijven klanten ons inzetten voor hún ontwikkelingen. Dit doen we niet alleen door het aanbieden van cursussen, maar ook door de projecten altijd af te stemmen op de ambities en vaardigheden van de medewerkers. Daarnaast wordt er veel tijd gemaakt voor Persoonlijke OntwikkelingsPlannen (POP), functionerings- en beoordelingsgesprekken. Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal.

Creatief

Mede door digitalisering en automatisering zal creativiteit steeds belangrijker worden in ons werk. Bovendien is het een onmisbaar element voor ons als Industrial Development Partner. Bij AKOS is er veel ruimte voor inbreng en ideeën vanuit alle hoeken van de organisatie worden gestimuleerd. Alle ideeën worden behandeld in het MT en indien ze kansrijk zijn ook daadwerkelijk uitgevoerd. Zo werken we met elkaar aan het continu verbeteren van AKOS, onze dienstverlening en onze klanten.

Oprecht

Oprecht is net als onze andere kernwaardes erg belangrijk voor onze cultuur. Mede door onze platte organisatie met korte communicatielijnen heerst er een open cultuur. Daarnaast stimuleren wij het geven en ontvangen van feedback o.a. met het aanbieden van trainingen en e-learning.

Samenwerkingsgericht

Er wordt prettig en informeel samengewerkt en iedereen streeft ernaar om AKOS op een leuke en goede manier nóg beter en groter te maken. Collega’s zijn erg behulpzaam en staan voor elkaar klaar. Aangezien veel collega’s aan projecten buiten de deur werken organiseren we regelmatig vak- en bedrijfsinhoudelijke bijeenkomsten. Enerzijds om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren, en anderzijds voor de gezelligheid. Daarnaast hebben we elk jaar een zomerfeest, kerstborrel, hebben we regelmatig een vrijdagmiddagborrel en starten medewerkers met een introductiedag. Tussendoor delen we intern nieuws via ons intranet.