Skip navigation MENU

Senior Mechanical Engineer René

Na zijn studie aan Stenden Hogeschool is Mechanical Engineer René bij AKOS gestart. In de jaren dat hij bij advies- en ingenieursbureau AKOS werkt, heeft hij verschillende projecten gedaan. Afwisselend vanuit kantoor en op locatie bij de klant. Van korte projecten tot zijn huidige langere project bij een machinebouwer in Dedemsvaart.

Specialist met oog voor het grotere plaatje

De Mechanical Engineers van AKOS zijn niet alleen werktuigbouwkundige specialisten. Ze beschikken over veel meer kwaliteiten die ze bij ieder project weer inzetten. De engineers zijn van nature nieuwsgierig en zoeken graag naar verbetermogelijkheden. Een omschrijving die bij uitstek van toepassing is op Mechanical Engineer René. “Ik vind het leuk om de wensen en behoeften van de klant of het doel van het project te vertalen naar een machine en de daarvoor benodigde elementen. Hierbij kijk ik altijd naar manieren om het proces efficiënter in te richten of de machine te optimaliseren,” legt René uit.

Senior Mechanical Engineer RenéRené vertelt dat hij niet alleen kijkt naar wat hij hoopt te bereiken, maar ook naar het grotere plaatje. “Hoe zorg je ervoor dat afdelingen goed met elkaar samenwerken? Iets kan een ‘quick fix’ zijn vanuit engineergsperspectief, maar het kan een weerslag hebben op bijvoorbeeld de bouw van de machine. Waar ons werk vanuit Engineering stopt, moet de werkplaats onze plannen wel goed kunnen uitvoeren. Ik probeer in mijn werk altijd focus te houden op de afdelingsoverstijgende belangen,” licht René zijn verhaal toe.

Afwisseling om de leergierigheid te stillen

Nadat René meerdere jaren ervaring had opgedaan in de olie- en gasindustrie, was de afwisseling van werkzaamheden een belangrijke reden om voor het vervolg van zijn loopbaan voor AKOS te kiezen. Hij vertelt: “Ik ben van nature een leergierig persoon. Ik vind het leuk om ergens helemaal in te duiken. Zo heb ik ooit zelf een airco geïnstalleerd in een auto die ik had aangekocht. Maar je ziet het ook terug in mijn werk. Onlangs heb ik mij bijvoorbeeld opnieuw verdiept in warmteleer. Hierdoor kon ik zelf berekeningen van een collega checken. Door de afwisseling van projecten bij AKOS wordt mijn leergierigheid continu gevoed.”

AKOS weet de weg

Wil jij net zoals René graag werken aan uiteenlopende projecten? Check hier het volledige vacature overzicht.

Heb je een vraag over de rol van Mechanical Engineer bij AKOS of wil je liever direct contact? Stuur Jurjen een bericht of neem telefonisch contact op. Hij helpt je graag verder!