Skip navigation MENU

Arbeidsvoorwaarden

Bij AKOS wordt waardering niet alleen uitgesproken, we geven ook waardering in de vorm van goede voorwaarden, zoals een mooi salaris, ruim aantal vakantiedagen en een goed pensioen. Onze arbeidsvoorwaarden kan je bovendien afstemmen op je eigen situatie en voorkeur. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het hooghouden van kennis, vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Hieronder een greep uit de arbeidsvoorwaarden van AKOS:

  • Goed salaris, 8% vakantiegeld en jaarlijks bovengemiddelde loonsverhoging.
  • 30 vakantiedagen (meer of minder kan ook in ruil voor salaris).
  • Ruime opleidingsmogelijkheden en inhouse-cursussen.
  • Begeleiding door een loopbaancoach (afhankelijk van je loopbaanfase).
  • Keuze om overuren te compenseren in tijd of salaris.
  • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket dat je jaarlijks kan aanpassen.
  • Reistijdcompensatie bij projecten met langere reistijd.
  • Korting op verzekeringen.
  • Prima pensioenregeling.
  • Ruime reiskostenvergoeding of de mogelijkheid om gebruik te maken van een AKOS bedrijfsauto of leaseauto. De keuze is aan jou.

Salaris

Bij AKOS krijg je niet alleen een mooi startsalaris (afgestemd op de Grootmetaal CAO), maar profiteer je ook van een mooie salarisgroei die synchroon loopt met je ontwikkelingscurve. Hoe sneller je jezelf ontwikkelt, hoe sneller je salaris meegroeit. De gemiddelde loonsverhoging bij AKOS is 3,5%. Dat is aanzienlijk meer dan het landelijk gemiddelde.

Verder kent AKOS een bonusregeling voor bijzondere prestaties die buiten je normale takenpakket vallen.

Meer vakantie of meer geld?

Je krijgt bij AKOS 30 vakantiedagen die je voor een deel ook nog eens maximaal 5 jaar mag bewaren. Plannen voor een grote reis? Dan kun je meer vakantiedagen kopen door salaris in te leveren.

Extra geld nodig voor die nieuwe motor, verbouwing van je huis of de studie van je kind? Dan kun je extra salaris krijgen in ruil voor minder vakantiedagen. Dit kan je ieder jaar weer aanpassen!

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een van onze kernwaarden. Het werk stemmen we zoveel mogelijk af op jouw ambities en voorkeur en de arbeidsvoorwaarden kan je voor een deel flexibel kiezen.

Wil je wat gas terugnemen, bijvoorbeeld omdat je net een kindje hebt gekregen of omdat je meer tijd wilt besteden aan je hobby’s? Je kunt extra vakantiedagen kopen, gebruik maken van de ouderschapsverlof regeling of zelfs minder gaan werken. Wil je het een jaar later weer terugdraaien? Geen probleem!

Daarnaast zijn er dienstverbanden mogelijk om bij AKOS te komen werken; in loondienst of als zelfstandige.

Kilometervergoeding, pool- of leaseauto

Mobiliteit is binnen AKOS erg belangrijk. Engineers konden daarom al gebruik maken van de poolauto’s van AKOS, maar vanaf 2019 bieden wij nu ook leaseauto’s aan. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen auto te blijven gebruiken, dan heb je recht op een goede kilometervergoeding van €0,26 per kilometer (€0,21 onbelast en €0,05 belast).

We proberen de reistijd van onze extern werkende medewerkers altijd zoveel mogelijk te beperken, maar soms komt het voor dat je een uitdagende opdracht krijgt waarvoor je toch wat verder moet reizen. In dat geval krijg je een extra compensatie in de vorm van meer vrije uren.

Kennis en ontwikkeling

Bij AKOS wordt er veel aandacht besteed aan de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Door onszelf te blijven ontwikkelen, blijven klanten ons inzetten voor hún ontwikkelingen.

Regelmatig worden er daarom interne cursussen gegeven die je gratis kan volgen. Daarnaast zijn er ruime individuele opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van de relevantie van je studiewensen financiert AKOS tot 100% van je studiekosten. Ook bieden wij meerdere ontwikkelingsprogramma’s aan.

Doordat we zo breed actief zijn, kunnen we onze medewerkers ruime mogelijkheden bieden om zich in diverse richtingen snel te ontwikkelen. Zowel in de breedte als in de diepte. Onze loopbaancoach begeleidt je daarbij als je wilt. Dus heb je ambitie? Dan kan het bij AKOS heel snel gaan met je carrière.

Loopbaanbegeleiding

Doordat we zo breed actief zijn, kunnen we onze medewerkers ruime mogelijkheden bieden om zich in diverse richtingen snel te ontwikkelen. Zowel in de breedte als in de diepte. Onze loopbaancoach begeleidt je daarbij als je wilt. Dus heb je ambitie? Dan kan het bij AKOS heel snel gaan met je carrière.

Medewerkertevredenheid

Tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten. Daarom luisteren we niet alleen naar de wensen van onze medewerkers, maar geven we er ook zoveel mogelijk gehoor aan.

Regelmatig houden we individuele en collectieve medewerker tevredenheidsonderzoeken. De eventuele aandachtspunten die daar uit naar voren komen worden altijd serieus behandeld en waar mogelijk verwerkt in ons personeelsbeleid of op individueel niveau opgelost.

Het gevolg is dat onze medewerkers al jaren heel tevreden zijn met AKOS als werkgever. En daar zijn we best wel trots op!

Enthousiast geworden?

Bekijk dan onze openstaande vacatures. Naast deze vacatures hebben wij nog diverse functies bij onze klanten in de maakindustrie. Schroom niet om te bellen of een kop koffie met ons te drinken om te praten over mogelijkheden, ontwikkeling of loopbaanadvies.