Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Marc

Het idyllische Epe: bekend van zijn landerijen, prachtige natuur en de karakteristieke Veluwse boerderijen. Maar Epe is ook de plek waar ing. Jan de Lange in 1945 de Veluwse Machine Industrie oprichtte. Inmiddels is de VMI Group uitgegroeid tot een intercontinentaal bedrijf. Een van de AKOS engineers werkzaam bij de VMI Group is Marc. Op het zwaarbewaakte terrein werkt hij sinds eind 2017 met veel plezier mee aan de ontwikkeling van nieuwe producten.

Passie voor techniek

VMI ontwikkelt en produceert bandenproductie-machines voor bandenproducenten over de hele wereld. Marc is werkzaam op de afdeling waar de machines voor truckbanden worden doorontwikkeld. Samen met het team richt hij zich voornamelijk op het ontwikkelen en integreren van innovatieve toepassingen, zodat de processen binnen de machine nog efficiënter worden dan ze al zijn. “Stilstand is achteruitgang luidt een bekend gezegde en dat kan ik alleen maar onderschrijven.”

Ik ben geboeid door de diversiteit in machines zelf. Mechanische- en pneumatische bewegingen en dynamica; als er maar iets beweegt.

Marc’s passie voor techniek begon al vroeg. Tijdens zijn periode op de middelbare school merkte hij al dat wiskunde hem erg aansprak. Na een MBO-studie werktuigbouwkunde is hij verder gaan studeren aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle waar hij zich specialiseerde in machinebouw. Na zijn studie heeft Marc bijna twee jaar bij AWL-Techniek een traineeship gedaan, waarbij hij op veel verschillende afdelingen binnen het bedrijf heeft gewerkt. Na het afsluiten van dit traineeship, begon hij voor AKOS te werken. “Ik ben erg geboeid door de diversiteit in machines zelf. Mechanische- en pneumatische bewegingen en dynamica; ik haal er veel voldoening uit mij daarin te ontwikkelen. Als er maar iets beweegt.”

Mechanical engineer Marc

Persoonlijk en inhoudelijk verder ontwikkelen bij AKOS

Marc heeft voor AKOS gekozen, omdat er veel flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden geboden wordt. “Dit maakt AKOS erg aantrekkelijk voor mij. Naast mijn werk kan ik me bijvoorbeeld nog verbreden op werktuigbouwkundig vlak door verschillende cursussen die door AKOS verzorgd worden. Het is een bedrijf met een goede, open sfeer en leuke collega’s.”

Marc begon zijn carrière als engineer bij AKOS bij het bedrijf Rademaker, een internationale producent van machines die allerlei soorten deegwaren maken. Marc’s taak was het om systeem- en transportbanden te verwerken in 3D-modellen. Hierbij moest rekening gehouden worden met de wensen van de klant, maar ook met veel andere zaken zoals hygiëne-eisen en normen voor de werkinstructie. Daarna heeft hij intern bij AKOS ervaring opgedaan met een aantal uitdagende projecten. “Het was erg leerzaam om met de lead engineers over de projecten te sparren. Zo krijg je een goed overzicht van de projecten als geheel.” Ideaal om met die ervaring te beginnen bij VMI. “Je bent vrij om ideeën aan te dragen en state-of-the-art productieprocessen toe te passen. De uitdaging zit hem vooral in het vinden van de juiste prijs-kwaliteit verhouding en de afwegingen op geometrisch- en sterkte-technisch gebied.”

Marc zit helemaal op z’n plek en heeft zelf een 3D-printer aangeschaft om meer van zijn ideeën realiteit te laten worden. “Ik kan mij nu optimaal als mechanical engineer ontwikkelen!”

Wil je meer weten over de engineering opdrachten die wij doen voor verschillende bedrijven? Neem dan contact met ons op!