Skip navigation MENU

Projectmanager Jan

Op het hoofdkantoor van AKOS in Klarenbeek lopen we zo nu en dan collega Projectmanager Jan tegen het lijf. Hij is nu op de kop af één jaar in dienst. Een mooi moment om samen terug te blikken op een interessant en enerverend eerste jaar bij een advies- en ingenieursbureau in de rol van Projectmanager.

Van Automotive naar Advies- en Ingenieursbureau

Het vak van projectmanagement was Jan niet onbekend. Voordat hij bij AKOS startte, werkte hij in een soortgelijke rol bij een machinebouwer en systeemintegrator die vooral actief was voor de automotive industrie. “De coronacrisis bracht veel veranderingen met zich mee. Hierdoor heb ik uiteindelijk gekozen om een andere weg in te slaan. Ik had veel werkervaring in de kapitaalgoederenindustrie. Door de jaren heen heb ik bemerkt dat het vaak hollen en stilstaan is binnen deze sector. Mede daardoor voelde ik de behoefte om in een volgende baan wel weer projectmatig te werken, maar dan bij uiteenlopende organisaties én op afwisselende projecten,” legt Jan uit.

De projectmanagement vuurdoop

Het eerste project bij een klant van AKOS, bleek een ware vuurdoop. “Toen ik voor de eerste kennismaking kwam aanrijden bij een onopvallend kantoor nabij een grote loods in het Gelderse Herwen, kon ik nog niet weten dat hier een bijzonder uitdagend project op mij lag te wachten”, vertelt Jan.

In de maanden die volgden heb ik vanuit mijn rol als Projectmanager de realisatie van een milieu-installatie voor een staalproducent ondersteund. De afwisseling van de taken die hierbij binnen een strakke tijdsplanning uitgevoerd moesten worden, maakten het zeer complex.

Afbeelding Projectmanager Jan bij AKOS KlarenbeekEen rol met afwisseling en flexibiliteit

Waar de afwisseling in de werkzaamheden doorslaggevend is geweest, was flexibiliteit ook een belangrijke factor. Als voorbeeld noemt Jan de reistijd tijdens zijn eerste project voor AKOS. “De afstand van en naar de opdrachtgever in Herwen en de reistijd richting de eindklant waren allebei fors. Om het project voor mij persoonlijk uitvoerbaar te houden, heeft AKOS verschillende oplossingen geboden. Door de langere reistijd te compenseren in de lengte van de werkdag, kon ik de files op de weg vermijden. Daarnaast mocht ik een deel van de tijd vanuit huis werken. Mede door deze flexibele oplossing heb ik met veel plezier aan het project gewerkt,” besluit Jan zijn toelichting.

AKOS weet de weg

Wil jij net zoals Jan graag werken aan uiteenlopende projecten? Check hier het volledige vacature overzicht.

Heb je een vraag over de rol van Projectmanager bij AKOS of wil je liever direct contact? Stuur Reinier een bericht of neem telefonisch contact op. Hij helpt je graag verder!