Skip navigation MENU

HR Adviseur Angela

HR Adviseur Angela en Recruitment Marketeer Anouk schuiven lachend aan een tafel in het Mr.Green café te Klarenbeek. Samen gaan ze in gesprek over de HR-functies binnen AKOS. Angela is net afgestudeerd Bedrijfskundige en vertelt enthousiast over haar baan en ervaringen. “Ik ben het HR-vakgebied gaandeweg ingerold. De combinatie tussen de werkzaamheden die zich richten op het menselijke aspect én de organisatie brede taken past helemaal bij mij.”

HR meerwaarde

Op het moment dat is afgesproken dat een werknemer in dienst treedt bij AKOS komt HR in beeld. “Wij zorgen onder andere dat alle administratieve zaken op orde zijn en overleggen, samen met de recruiterconsultant of accountmanager, wat de specifieke arbeidsvoorwaarden zijn voor de medewerker,” licht Angela toe. En HR is zoveel meer! “HR is er voor de medewerker én de organisatie,” vertelt Angela. “Wij dienen als sparringpartner of vertrouwenspersoon buiten je leidinggevende om, waar je bijvoorbeeld knelpunten kan delen, opleidingsmogelijkheden kan ontdekken en doorgroeikansen kan realiseren.”

Doordat de HR-afdeling binnen AKOS bestaat uit een relatief klein team, bestaande uit twee medewerkers, is het takenpakket breed en adviseren zij collega’s over uiteenlopende HR gerelateerde zaken. Een zwangere medewerker vraagt bijvoorbeeld naar het ouderschapsverlof, een andere collega is benieuwd naar de traineeships binnen AKOS en weer een andere collega wil weten hoe de pensioenregeling in elkaar steekt. Vraagstukken waarin je je als HR-professional helemaal in kan verdiepen! Met als focus: “Hoe kunnen we dit realiseren zónder valse beloftes te maken en één beleid aanhouden, zodat iedereen gelijk behandeld wordt?” Naast de uiteenlopende onderwerpen heeft ieder de gelegenheid om projecten op te pakken waar hij/zij echt energie van krijgt.

Leukste aan de functie

HR Adviseur Angela en Recruitment Marketeer Anouk

Angela benoemt de overleggen met de medewerkers het leukst te vinden aan haar functie. Door middel van 4-maandenevaluaties en jaarevaluaties gaat Angela in gesprek met medewerkers om te kijken hoe het gaat, waar de behoeften liggen en wat de verbeterpunten zijn binnen de organisatie.

Verder hecht Angela veel waarde aan ontwikkeling en opleiding. “Als je de kans krijgt om door te ontwikkelen is dat ontzettend leuk. En dat gun ik iedereen,” bemerkt Angela. Zodoende zet Angela zich in om gerichte IPMA-trainingen voor Projectmanagers te organiseren. “Straks behaal je meer dan alleen een IPMA-certificaat. Zo wordt de opleiding meer ingericht op AKOS zelf en de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker,” licht Angela toe. Hierdoor wordt voor de deelnemers inzichtelijk hoe ze de leerstof direct kunnen toepassen in hun huidige opdrachten en kunnen ze aangeven waarin ze zich specifiek willen ontwikkelen.

Bijbaan naast studie Bedrijfskunde

Op het moment dat Angela na haar vwo-opleiding een keuze moest maken voor een vervolgopleiding twijfelde ze sterk tussen de studies Bedrijfskunde en Human Resource Management. Uiteindelijk heeft ze voor Bedrijfskunde gekozen doordat de opleiding breder is ingericht en ze daardoor nog alle kanten uit kan. “Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets met HR wilde doen. De menselijke kant van de organisatie spreekt mij namelijk het meest aan,” constateert Angela.

Foto HR Adviseur Angela

Dit maakt dat ze in haar derde studiejaar parttime in dienst is gekomen bij AKOS als HR Administratie Medewerker. “Naast mijn bedrijfskundige studie wilde ik mezelf alvast ontwikkelen in het HR-vakgebied. Daarna ben ik er verder ingerold,” vertelt Angela. “Doordat ik mijn werkuren bij AKOS per week flexibel kan indelen, kon ik de baan ideaal combineren met mijn studie.”

Ook komen haar bedrijfskundige opleiding en minor ‘Particulier Financieel Advies’ goed van pas in haar werkzaamheden. Denk aan het realiseren van personeelsverzekeringen, wat te doen bij arbeidsongeschiktheid en de werking van het pensioenstelsel.

Na een jaar in dienst te zijn als HR Administratie Medewerker brak de gouden tijd aan: afstuderen! Deze nieuwe stap zet Angela graag verder bij AKOS. “Informaliteit en laagdrempeligheid dekken de lading van de AKOS cultuur niet volledig. Ik vind dat er veel vertrouwen, flexibiliteit en ontwikkeling is binnen de organisatie. Ook is de betrokkenheid vanuit de leidinggevende sterk en is er autonomie; je kan zelf je pad bepalen,” beargumenteert Angela. “En niet te vergeten: iedereen is amicaal en intern zijn er korte communicatielijnen. Je hoeft bijvoorbeeld maar te mailen of bellen naar de eigenaar van AKOS en hij helpt je graag. De kernwaarden van AKOS matchen dan ook echt met de bedrijfscultuur.”

In overleg met de HR Manager zijn een aantal afstudeervraagstukken opgesteld en is vooral gekeken naar de ambities en voorkeuren van Angela.

Vernieuwd wagenparkbeleid

“Doordat ik mijn afstudeeropdracht zelf kon samenstellen binnen AKOS heb ik, naast mijn persoonlijke interesses, gekeken naar de behoeften van de medewerkers. Door deze combinatie zijn we uitgekomen op de volgende vraagstelling: Hoe kan AKOS een toekomstbestending wagenpark inrichten met oog op duurzaamheid en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?” En met succes!

Foto HR Adviseur Angela

Angela heeft de medewerkersbehoeften in kaart gebracht, onderzocht welke mogelijkheden aansluiten bij AKOS en actiepunten omschreven om het project waar te maken. Wat het afstudeerproject extra leuk maakt is dat de adviezen daadwerkelijk worden doorgevoerd én Angela haar bevindingen, in samenwerking met het Managementteam, zelf kan realiseren. “De medewerkers gaven aan een grote behoefte te hebben naar elektrische auto’s. Voor het nieuwe beleid wordt elektrisch rijden dan ook de norm.”

Van afstudeerder naar HR Adviseur

Parallel aan haar afstudeerproject kwam een unieke kans naar voren. “Ik kan de groei maken naar HR Adviseur binnen AKOS!” vertelt Angela trots. “Hiervoor kan ik zelf aangeven wat ik leuk vind, waarin ik mezelf wil ontwikkelen én welke projecten ik wil oppakken. Vervolgens wordt de functie-inhoud in overleg afgestemd.”

Tijdens het afstuderen heeft Angela al diverse adviseur taken op zich genomen, waardoor ze al enigszins richting kan geven aan haar specialisatie. “De doorgroei naar HR Adviseur vind ik vooral ‘learning on the job’. Door het uitvoeren van de werkzaamheden rol ik er vanzelf verder in,” legt Angela uit. “Hiervoor is de HR Manager betrokken bij mijn professionele- en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik de mogelijkheid om trainingen te volgen, maar eerst ga ik nog even genieten van het afstuderen!”

Wil jij net zo’n flexibele en afwisselende job als Angela? Of ben jij benieuwd naar andere HR-functies binnen AKOS? Neem contact op en we vertellen je graag meer! Ook kan je alvast onze vacatures en arbeidsvoorwaarden checken.