Skip navigation MENU

Mechanical Engineer bij een ingenieursbureau

Wil jij weten wat het inhoudt om te werken als Mechanical Engineer? En heb jij vragen over welke eisen er gesteld worden aan een functie als Mechanical Engineer, bij welke bedrijven je aan de slag kan, wat je zoal doet en moet beheersen en wat je kan verdienen? Lees dan de pagina over Mechanical Engineering op onze carrièresite www.werkenviaakos.nl. Wil jij specifiek weten wat het inhoudt om te werken als Mechanical Engineer bij een Ingenieursbureau? Lees dan verder!

Wat is een advies- en ingenieursbureau?

Een advies- en ingenieursbureau levert advies, kennis en oplossingen aan uiteenlopende bedrijven. Ingenieursbureau’s hebben vaak een bepaalde focus, zoals bouw, techniek of software. AKOS is een advies- en ingenieursbureau gericht op de industrie en levert expertise en oplossingen op het gebied van mens, productie en technologie. Wij doen dus niet alleen technische engineering en development of analyse en simulatie, maar leveren analyse, advies en oplossingen op een veel breder vlak. Deze brede dienstverlening en integrale aanpak is de kracht van AKOS.

Wat doet een Mechanical Engineer bij een ingenieursbureau?

Als Mechanical Engineer bij een ingenieursbureau werk je op projectbasis voor verschillende bedrijven en leer je in relatief korte tijd een grote variëteit aan producten en technologieën kennen. Intern werk je vaak in korte tijd aan verschillende projecten voor verschillende industrieën. De nadruk ligt op ontwerpen, tekenen en berekenen. Je ziet de praktijk wat minder maar de variëteit in projecten is groot. Er worden ook veel opdrachten op locatie van de klant aan projecten uitgevoerd. Hierbij werk je – afhankelijk van jouw wensen en het ingenieursbureau – een paar maanden tot zelfs meerdere jaren bij een klant. Bij veel ingenieursbureaus werk je afwisselend intern en op locatie.

Wat is het verschil tussen een ingenieursbureau en een detacheringsbureau?

Als Mechanical Engineer bij een ingenieursbureau werk je aan uiteenlopende projecten voor diverse bedrijven en sectoren. Vaak hebben ingenieursbureaus een vaste groep Engineers in dienst die vanuit een eigen kantoororganisatie projecten uitvoeren; zogenaamde ‘inhouse projecten’. Zij werken nauw samen met klanten en bouwen kennis op waarvan flexibel gebruik kan worden gemaakt. Daarnaast kunnen zij nieuw personeel intern opleiden.

Veel ingenieursbureaus doen tevens aan detachering, waarbij Engineers projecten uitvoeren bij de klant. Dit worden ook wel ‘on-site projecten’ genoemd. Het ingenieursbureau blijft wel de vaste werkgever en is de basis waarop zij altijd terug kunnen vallen. Het is sterk afhankelijk van het ingenieursbureau hoeveel projecten je per periode doet en of jij projecten kan doen die aansluiten bij jouw ambities. Bij AKOS stemmen we de projecten waar jij aan werkt zoveel mogelijk af op jouw interesses en ambities. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de reisafstand.

Een technisch detacheringsbureau detacheert Engineers en heeft geen kantoororganisatie waar projecten worden gedaan en waar mensen kunnen worden opgeleid. Sommige bureaus noemen zichzelf ingenieursbureau, maar zijn eigenlijk detacheringsbureau. Detacheringsbureaus vallen onder de CAO voor uitzendkrachten.

Wat zijn de mogelijkheden voor Mechanical Engineers bij ingenieursbureau AKOS?

Bij AKOS kun je als Mechanical Engineer alle kanten uit. Door de vele opdrachtgevers in een breed scala aan industrieën is de variëteit aan projecten groot. Van de ontwikkeling van camerasystemen voor voertuigen tot trailers voor wegtransport. Van personenlift voor torenflats tot productiemachine voor zonnecellen. Wil je de diepte in en je verder ontwikkelen als Engineer dan kan dat. Heb je organisatietalent en meer interesse in een brede rol, dan kun je je ontwikkelen richting projectmanagement. Jouw ambitie en ontwikkeling staat centraal. Hier lees je meer over de ervaring van het werken bij AKOS van Mechanical Engineer Marc.

Bij AKOS werken ongeveer 50 Mechanical Engineers aan uiteenlopende opdrachten voor verschillende bedrijven. Een aantal van deze bedrijven zijn: Lagerwey, Bredenoord, Broshuis, Howden Thomassen Compressors, Interface, Nestlé, Mitsubishi Elevators, Rademaker, Remeha, Tempress, Tetra Pak, VMI Group en Apollo Vredestein. Bij AKOS worden projecten op kantoor uitgevoerd onder leiding van een Lead Mechanical Engineer, zoals Patrick. Maar de meeste opdrachten worden on-site bij de klant uitgevoerd. Als Mechanical Engineer bij AKOS werk je dus op projectbasis voor verschillende bedrijven en leer je een grote variëteit aan producten en technologieën in relatief korte tijd kennen.

Welke vacatures heeft AKOS voor Mechanical Engineers?

AKOS heeft doorlopend vacatures voor Mechanical Engineers op alle niveaus, zowel als starter, junior, medior, senior of als lead engineer onder andere in de regio Drenthe, Gelderland, Groningen, Friesland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Vereiste is een hbo- of wo-opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of aanverwant. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een functie als Mechanical Engineer in jouw regio? Kijk dan in ons vacature overzicht. Werk je toch liever in dienst van een industrieel bedrijf zelf, dan kan AKOS je ook helpen AKOS heeft ook een recruitmentafdeling die engineers verbindt met diverse interessante bedrijven en functies in de techniek.

Wil je meer weten over de functie-inhoud, praten met een van onze Mechanical Engineers of wil je onderzoeken of een functie als Mechanical Engineer bij jou past? Kom dan eens langs voor een kopje koffie!

Lees hier de ervaring van Mechanical Engineers bij AKOS