Skip navigation MENU

Lead Engineer Peter

Op het hoofdkantoor in Klarenbeek spreken we in het café met Peter. Na vijf jaar gewerkt te hebben bij een fabrikant in material handling systemen, is hij in 2019 gestart bij AKOS in de rol van Project Engineer. Na het afronden van meerdere uiteenlopende projecten vervult Peter sinds januari 2022 de rol van Lead Engineer.  

Focus op wensen en ambities

Na de afronding van zijn studie in Mechatronica en Werktuigbouwkunde had Peter goed contact met een Consultant van AKOS, die hem hielp bij de start van zijn loopbaan. In zijn eerste baan werkte Peter het eerste jaar gedetacheerd via AKOS en daarna nog vier jaar in dienst bij de opdrachtgever zelf. “Hierdoor kende ik AKOS al goed,” legt Peter uit, “Toen ik bemerkte dat ik na vijf jaar toe was aan een nieuwe uitdaging, heb ik allereerst gebeld met mijn contactpersoon bij AKOS.”

Tijdens de vele sollicitatiegesprekken die daarop binnen AKOS volgden, zijn er verschillende opties verkend. Naast de baan als Project Engineer heeft Peter via AKOS ook gesprekken gevoerd bij andere bedrijven. “Dat ik bij AKOS met een mooi project kon starten, bij één van de bedrijven die mij ook erg aansprak, gaf uiteindelijk de doorslag om bij AKOS te werken. Ik vond het fijn dat AKOS, tijdens de verschillende gesprekken en opties die we samen hebben verkend, mijn wensen en ambities centraal stelde. Dit maakt dat ik uiteindelijk zonder enige twijfel de knoop heb kunnen doorhakken”, licht Peter toe.

Afwisselend werk in diverse branches

Binnen AKOS is Peter actief in het team Industrial Projects. Hij werkt aan verschillende projecten bij klanten van AKOS. Het werk wordt deels vanuit het hoofdkantoor in Klarenbeek uitgevoerd, maar ook op locatie bij de klant of vanuit huis. Zowel het werk als de projecten zijn erg afwisselend. “Recent heb ik gewerkt aan het ontwerpen van een automatische productiecel waarbij een collaboratieve robot een as afdichting monteert, perst en controleert. Daarna ben ik van de ontwikkeling van een handmatig in- en uitklapsysteem voor een intelligent camerasysteem dat de zijspiegels op vrachtwagens vervangt, doorgegaan naar het fabriceren van een 3D-model voor snelle en nauwkeurige montage van een complexe testkast in een laboratorium van een producent van zonnefolie. Tot slot heb ik onlangs een project afgerond waarbij ik ondersteuning bood aan de ontwikkeling van een 3D-geprinte medische prothese. Vier compleet verschillende projecten én sectoren in slechts zes maanden tijd bewijst dat mijn werk bij AKOS echt heel divers is”, vertelt Peter.

Van Project Engineer naar Lead Engineer

Peter is binnen twee jaar doorgegroeid naar de rol van Lead Engineer. “Voordat ik startte bij AKOS heb ik uitgebreid kennis gemaakt met de collega’s in het team. Bij de kennismaking heb ik gezien hoe het werk er inhoudelijk uit zag en heb ik de collega’s al goed kunnen leren kennen”, begint Peter. Bij AKOS werken de Project Engineers en Lead Engineers zelfstandig. Ze zijn inhoudelijk van A tot Z verantwoordelijk voor de geadviseerde technische oplossing. Hierbij bepaalt ook de engineer welke aanpak hij in het project hanteert. “De zelfstandigheid in je werk en de verantwoordelijkheid die je vanuit AKOS krijgt, maken deze rol uitdagend. Gelukkig kan ik hierbij altijd rekenen op de kennis en betrokkenheid van mijn collega’s. Soms wordt er inhoudelijk met elkaar gediscussieerd en op andere momenten delen we samen de dagelijkse sores. Naast de werkervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, heb ik ook via AKOS mijn IPMA-certificaat behaald. Beiden waren belangrijk voor mijn groei naar de rol van Lead Engineer.”

Afwisselend, vrijheid en verantwoordelijkheid

Waar het afwisselende werk de doorslag gaf in de keuze voor AKOS, zijn er voor Peter ook veel andere redenen waarom hij blij is met zijn huidige baan. “Ik heb vrijheid in mijn werk en in de manier waarop ik mijn werkdag indeel. Na de verhuizing van ons hoofdkantoor in Klarenbeek ben ik begonnen met sporten in de e-gym op onze nieuwe locatie. Het liefst start ik mijn werkdag vroeg, om vervolgens net voor de lunch te gaan sporten en aansluitend met collega’s te lunchen. Flexibel mijn werkdag kunnen indelen is enorm fijn”, besluit Peter zijn toelichting.

AKOS weet de weg!

Ook interesse in een afwisselende baan bij een advies- en ingenieursbureau? Bekijk ons vacatureaanbod en neem contact op!

Benieuwd naar projecten bij AKOS Peter aan heeft gewerkt? Lees hier meer over zijn project voor een opdrachtgever in de medische sector waar hij mee heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een 3D-geprinte medische prothese.