Skip navigation MENU

Lead Structural Engineer Warner

Warner werkt al 27 jaar bij AKOS. Binnen de afdeling Analyses & Simulations waar hij werkt, worden zeer diverse en complexe berekeningen gemaakt. Aan de start van het proces staat de constructie die de opdrachtgever heeft bedacht of ontworpen. Vervolgens gaat het team van Warner aan de slag met de tekeningen, specificaties en internationaal geldende normen.

“Nadat alles is doorgerekend, getest en beoordeeld, schrijven we het advies, waarmee de opdrachtgever naar de keuringsinstantie gaat voor de final approval. Na het definitieve groene licht op het ontwerp kan de opdrachtgever gaan bouwen,”

Krachtige reken- en simulatietools

Kritische installaties doorrekenen, flowberekeningen, vloeiberekeningen, mooring line, review op design, test op kracht en vermoeiing: AKOS beschikt over een scala aan hoogwaardige tools om specialistische metingen te doen en situaties te simuleren.

De afdeling Analyses & Simulations kan gebruik maken van de meest uitgebreide variant van ANSYS, de ‘Rolls Royce’ onder de simulatieprogramma’s. Warner licht toe: “ANSYS in combinatie met ons HPC cluster levert een ongekende rekenkracht, waardoor AKOS bovengemiddeld snelle berekeningen kan leveren. Vloeiberekeningen gaan bijvoorbeeld zo’n 4 tot 5 keer sneller dan bij andere rekenprogramma’s. En minder tijd levert natuurlijk kostenbesparing op. Zijn er relatief eenvoudige berekeningen nodig, dan passen we de rekenprogramma’s daarop aan: maatwerk dus.”

Opdrachten van niveau

De diversiteit van de projecten binnen Analyses & Simulations is buitengewoon, zowel voor wat betreft de sectoren (petrochemie, machinebouw, offshore) als de machines en toepassingen. Wat laat dan nu nog het hart sneller kloppen? Warner: “De complexiteit en de variëteit van de opdrachten bieden een blijvende uitdaging.

Wat nog zeker op mijn lijstje staat is berekeningen maken en advies uitbrengen voor een grote kraan. Dit heeft Analyses & Simulations ook gedaan voor een kraan met 200 meter overspanning en een review op het design. Dan voel je gewoon: techniek is leuk en fascinerend!”

Wil je meer weten over de Analyse en Simulatie afdeling van AKOS? Neem dan contact met ons op!