Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Jan

Met de vele bedrijvigheid op de Harselaar achter ons, rijdend langs het Schaffelaarse bos richting het centrum van Barneveld, zou je het flinke bedrijfspand aan je rechterhand haast voorbij rijden. Maar achter deze moderne voorgevel schuilt een indrukwekkend groot productielocatie van machinefabrikant MOBA. Wereldwijd een toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren én de werkomgeving van onze Mechanical Engineer collega Jan.

Interessante baan én afwisselende werkzaamheden

Jan heeft na een mbo-opleiding Werktuigbouwkunde doorgepakt met een hbo-opleiding Werktuigbouwkunde. Met zijn hbo-diploma bijna op zak startte Jan zijn zoektocht naar een passende baan. “Tijdens mijn mbo-opleiding werktuigbouwkunde liep ik voornamelijk stage bij kleinere bedrijven. Hier kreeg ik de kans verschillende werkzaamheden uit te voeren en snel verantwoordelijkheid te nemen voor diverse werkzaamheden”. Gedurende een stage voor zijn hbo-opleiding merkte hij daarentegen dat het hebben van afwisselende werkzaamheden niet vanzelfsprekend is. Alhoewel de werkomgeving interessant was, sprak het betreffende bedrijf hem minder aan omdat er weinig ruimte was voor eigen initiatief. Rond zijn afstuderen kwam Jan AKOS op het spoor en kwam hij via een oud studiegenoot in contact met AKOS.

“Bij AKOS kon ik mijn ervaringen delen en mijn wensen bespreken. Met hun grote netwerk aan bedrijven en kennis van de markt, was de perfecte match snel gevonden. Ik kon vlot aan de slag bij mijn eerste opdrachtgever en heb het hier enorm naar mijn zin”

Aan de slag bij MOBA

Sinds maart 2021 werkt Jan bij machinefabrikant MOBA aan een nieuwe ‘low-capacity’ machinelijn. De huidige machine kan 36.000 eieren per uur verwerken en is inmiddels door verschillende klanten in gebruik genomen.

“De werkzaamheden die ik aan deze machinelijn uitvoer zijn erg afwisselend. Het ene moment help ik bij het vinden van een oplossing bij een storing aan een van de machines en een andere dag ben ik bezig met het zoeken naar mogelijkheden om de machine te optimaliseren. Dit vaak aan de hand van ervaringen van de eerste gebruikers. Naast het tekenen en ontwikkelen van onderdelen, bouw ik de prototypes ook en test ik ze zelf. Hierdoor zie ik direct of het prototype werkt en op welke punten hij misschien nog niet voldoet”

Uniek bedrijf met een rijke historie

MOBA werd in 1947 gestart door Job Mosterd in Barneveld en is hier na 75 jaar ontwikkeling, innovatie en groei nog steeds gevestigd. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis, hanteert een informele werksfeer en biedt veel ruimte voor initiatief. “In vele opzichte is MOBA een interessant en uniek bedrijf”, vertelt Jan verder.

“Van ontwikkeling, het bouwen van prototypes en testen naar het uiteindelijk produceren van de machines; MOBA doet (bijna) alles zelf. De eigen plaatbewerkingsafdeling, lasafdeling en spuitgieterij maken de organisatie flexibel en dynamisch. Deze eigenschappen zie ik ook terug bij mijn collega’s binnen MOBA. Er wordt veel samengewerkt en er is altijd wel een collega bereid om je verder te helpen als je ergens niet uit komt”

AKOS weet de weg

Wil jij net zoals Jan ontdekken wat bij jou past? Of ben jij nieuwsgierig geworden naar de openstaande vacatures? Check hier het volledige overzicht in passende vacatures. Wil jij liever direct in contact staan? Jurjen komt graag met je in contact! Naast bemiddeling helpt AKOS ook met vrijblijvend loopbaanadvies of een CV-check.

Als industrieel bedrijf meer weten over onze werving- en selectiedienstverlening? Kijk gerust eens op akos.nl.