Skip navigation MENU

Recruitment Consultant Niek

Niek is inmiddels al bijna 10 jaar in dienst bij AKOS. Hij staat binnen AKOS bekend als collega die betrokken en loyaal is, snel schakelt voor de klant en altijd voor een kandidaat klaarstaat. Hij stelt zichzelf graag verder voor. Maak kennis met Niek!

Hoi mijn naam is Niek Verwig, Senior Consultant bij AKOS. Ik woon samen met mijn vriendin en twee kleine ventjes (2 jaar en 4 jaar) in Apeldoorn, waar ik geboren en getogen ben. Vorig jaar zijn we binnen Apeldoorn verhuisd. We hebben een paar maanden flink moeten klussen, maar zijn erg blij met het eindresultaat. Naast dat we in en om het nieuwe huis nog regelmatig klussen, spenderen we onze weekenden graag met ons gezin en vrienden.

AKOS is actief in de industrie, affiniteit met techniek is dan ook een pré als Recruitment Consultant. In 2007 heb ik de mbo-opleiding Autotechniek afgerond. Als tweede opleiding heb ik de hbo-opleiding MER gevolgd. Deze heb ik in 2011 afgerond met een minor in Consultancy en HRM. Al met al een mooie combinatie voor mijn werk als Senior Consultant bij AKOS.

Aan de slag als Recruitment Consultant

Tegen het einde van mijn studie heeft AKOS mij benaderd voor een baan. Toentertijd heb ik het aanbod afgeslagen en heb ik gekozen om te werken bij een detacheringsbureau. In 2012 heb ik toch de overstap gemaakt naar AKOS vanwege het meer technische karakter, de geboden vrijheid en de sfeer. Inmiddels ben ik al bijna 10 jaar in dienst bij AKOS. Daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee!

Recruitment Consultant Niek bij AKOS

Met de jaren heb ik veel ervaring opgedaan als Recruitment Consultant in de industrie. Hierdoor kan ik zowel voor bedrijven als kandidaten goed en vlot inschatten of wij, als AKOS, kunnen helpen. Als Senior Consultant houd ik mij in het bijzonder bezig om met een klant oplossingsgericht mee te denken om lastige vacatures te vervullen. Dit doe ik door de vraag achter de vraag te achterhalen én de kennis van de arbeidsmarkt te koppelen aan de behoefte van de betreffende klant. Hoewel ik zeker lastige vraagstukken ben tegen gekomen, is de ervaring dat we altijd snel kunnen schakelen door ons uitgebreide en specialistische netwerk.

De toegevoegde waarde

Het ontbreken van goede medewerkers kan tot grote problemen leiden. Ik houd ervan om snel te schakelen om dit te verhelpen (of zelfs voorkomen) én iemand blij te maken met een nieuwe baan. De relatie die je opbouwt met kandidaten én klanten, gecombineerd met techniek, vind ik leuk. Ik hecht waarde aan het vergroten van mijn netwerk en het onderhouden van contact met al mijn relaties. Dit realiseer ik niet enkel vanuit recruitment, maar ook vanuit andere disciplines van AKOS, zoals engineering of projectmanagement.

De combinatie tussen commercie, techniek, consultancy en procesbeheer maken dat ik het nog steeds naar mijn zin heb bij AKOS. Ik werk graag vanuit een relatie met klanten en kandidaten, waarbij ik het vooral belangrijk vind om eerlijk en transparant te zijn en afspraken na te komen.

AKOS als werkgever

Zaken die ik belangrijk vind in een werkgever zijn: een goede werkplek, een positieve sfeer, arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheid om input te geven voor de organisatie. Hoewel het een aardige lijst is, zie ik deze aspecten terug binnen AKOS. AKOS is een prettige werkgever die haar medewerkers veel vrijheid geeft. De sfeer onder collega’s is goed en het is heerlijk om op ons nieuwe kantoorpand in Klarenbeek te werken. De informele bedrijfscultuur van AKOS past goed bij mij!

Niek staat bij collega’s en vrienden bekend als een sociale vriend met veel betrokkenheid. “Niek is degene die altijd wel een gouden tip achter de hand heeft of iemand anders kent die je een stap verder kan brengen. Ik ken Niek als een inspirerend persoon die makkelijk vrienden maakt en anderen op hun gemak stelt. Hij heeft oog voor de ander en is ervan overtuigd dat iedereen iets unieks in te brengen heeft”, aldus een AKOS collega.

Als Recruitment Consultant bij AKOS ben je de schakel tussen de klant en kandidaat én techniek en commercie. Je ondersteunt kandidaten in hun zoektocht naar de ideale baan. Daarnaast help je klanten bij hun recruitmentvraagstukken en zorg je dat de juiste kandidaten geselecteerd worden. Wil je meer weten over het werken bij AKOS? Ik vertel je graag meer!