Skip navigation MENU

Recruiter Bob

In deze onzekere tijd willen we vanuit AKOS je graag positiviteit en inspiratie blijven bieden. Om je wat meer inzicht te geven in de medewerkers van AKOS en de werksfeer binnen AKOS, staat in dit bijzondere referentieverhaal onze Recruiter Bob centraal.

Contact met AKOS
De eerste contacten tussen AKOS en Bob waren er al in 2013, maar toen besloot hij om toch in Engeland aan de slag te gaan. Het contact bleef bestaan, dus toen Bob eind 2016 terugkeerde naar Nederland, werd er weer met elkaar gesproken. Uiteindelijk ging Bob bij AKOS aan de slag als Recruiter in januari 2017.

AKOS is een goede werkgever, die goed voor zijn personeel zorgt. Je krijgt een goed salaris, veel flexibiliteit, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in je werk. Er is een goede samenwerking in een platte organisatie.

Bob is blij met zijn keuze voor AKOS en werkt er met veel plezier. “AKOS is een goede werkgever, die goed voor zijn personeel zorgt. Je krijgt een goed salaris, veel flexibiliteit, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in je werk. Er is een goede samenwerking in een platte organisatie.” Bob geeft aan dat er ook goede ontwikkelmogelijkheden binnen AKOS zijn. “Je krijgt bijvoorbeeld de mogelijkheid om nieuwe projecten op te pakken en met initiatieven te komen.” Daardoor heeft hij veel kunnen leren over het recruitmentvak en het klantcontact. Hij vindt het ontzettend leuk om op pad te gaan en klanten te leren kennen.

Veel contact met kandidaten en collega’s
Bob is een man met veel mensenkennis en heeft een rugzak vol persoonlijke (werk)ervaringen in binnen- en buitenland. Dat komt goed van pas in zijn werk als Recruiter bij AKOS. Wat kenmerkt Bob nog meer? Zijn sociale vaardigheden, positieve instelling, flexibele en behulpzame houding, maar vooral ook zijn luisterende oor en oprechte interesse in mensen.

“Ik leer graag mensen achter het CV kennen. Waarom maken ze bepaalde keuzes? Ik wil mensen helpen aan een baan bij een geschikte werkgever en de juiste match realiseren. Levenservaring en intuïtie zijn niet te koop en belangrijk als Recruiter.”

Het sociale aspect vindt hij het leukste aan zijn recruitment-functie. “Ik leer graag mensen achter het CV kennen. Waarom maken ze bepaalde keuzes? Ik wil mensen helpen aan een baan bij een geschikte werkgever en de juiste match realiseren. Levenservaring en intuïtie zijn niet te koop en belangrijk als Recruiter.” Toch vindt hij het menselijke aspect ook wel eens lastig. Want er is niets veranderlijker dan een mens. Soms veranderen kandidaten van mening of maakt een opdrachtgever andere keuzes. Maar onderaan de streep worden er gelukkig genoeg goede matches gemaakt.

Hoewel, dat wordt in de huidige corona-situatie ook steeds lastiger. Er is wel nog steeds veel contact met kandidaten. Sterker nog, Bob ervaart dat het contact leggen momenteel nog iets makkelijker is. “Vanuit AKOS bekijken en benaderen we alles zo positief mogelijk en willen een rots in de branding zijn voor kandidaten en opdrachtgevers. Contact blijven houden, in gesprek blijven, een luisterend oor bieden en vertrouwen geven dat het goed gaat komen.”

Wat Bob momenteel echt mist, is het directe contact met collega’s. “Er is wel dagelijks overleg, maar dat is toch anders dan wanneer je elkaar in levenden lijve spreekt en ziet. Het werk gaat wel door en we blijven positief naar elkaar toe.”

Emigreren naar Duitsland
Eind 2019, na zo’n 3 jaar in Nederland te hebben gewoond, begon Bob zijn geliefde bergen steeds meer te missen. Zijn werk bij AKOS beviel hem wel goed en van een corona-virus was toen nog geen sprake. En wat doe je dan in een land zonder echte bergen? Er zat niets anders op dan op zoek te gaan naar een omgeving, waar hij zijn passie voor alpinisme kon uitoefenen. Het is uiteindelijk München geworden, waar hij naast bergbeklimmen vanaf mei 2020 aan de slag gaat als International Recruiter bij een gerenommeerd hotel. De dynamische internationale hotelwereld en ook de rijke historie van dit hotel gaven voor hem de doorslag. Inmiddels heeft hij daar ook een huis gevonden, dus de verhuisplannen gaan door.

Op de vraag hoe hij zijn toekomst ziet, antwoordt Bob: “Ik kijk nooit zo ver in de toekomst. Ik richt me meer op kansen die op mijn pad komen. Ik ga naar Duitsland, voor mij een nieuw land met een nieuwe cultuur. De Duitse taal wil ik beter leren. Als Recruiter wil ik me verder verdiepen en op HR-gebied breder ontwikkelen, zodat ik nog meer kwaliteit kan bieden.”

Zo zie je maar weer, ook in een onzekere situatie kun je je dromen volgen en kansen pakken!