Skip navigation MENU

HR&O Manager Henrike

Henrike is verantwoordelijk voor de processen en inhoudelijke vraagstukken rondom de vakgebieden Human Resources, Quality en Facilitair. Tijdens haar studie aan de Universiteit Utrecht werkte Henrike parttime bij AKOS om het HR-beleid op een hoger niveau te brengen. Het aantal uren breidde zich vervolgens na het afronden van haar studie verder uit. Henrike kreeg volop de ruimte om het personeelsbeleid te harmoniseren, flexibiliseren en moderniseren. Na het actualiseren van de arbeidsvoorwaarden en het professionaliseren van de afdeling HR legde Henrike zich onder meer toe op het herzien van het kwaliteitsbeleid van AKOS. Inmiddels is Henrike in relatief korte tijd doorgegroeid van HR-adviseur naar de functie van HR&O-manager.

Het mooie hieraan vind ik, dat als je de capaciteiten hebt, je ook de mogelijkheid krijgt om deze te benutten. Leeftijd is dan geen issue.

Win-win situatie

AKOS wil als mensgerichte organisatie het beste uit haar medewerkers halen. Zodat medewerkers én klanten van AKOS tevreden zijn. Henrike licht toe: “Wat ik echt gaaf vind, is dat er echt naar jou als persoon wordt gekeken. Naar je competenties, wensen en ontwikkelingsmogelijkheden. Mijn kracht ligt in het filteren van nieuwe ideeën en gedachten en het schrijven en implementeren van stappen- en actieplannen. Hiervoor krijg ik alle ruimte. Zo ontstaat er een win-win situatie: ik werk met veel plezier aan boeiende projecten en AKOS kan rekenen op optimale resultaten.”

Investeren in kennis en competenties

Als ontwikkelingsgerichte organisatie is het van belang dat kennis en specifieke vaardigheden op peil blijven. Jaarlijks budgetteert AKOS ongeveer 3% van de totale loonsom voor bedrijfsgerelateerde opleidingen en trainingen voor haar medewerkers. Henrike: “AKOS is hierin echt onderscheidend: het opleidingsbudget is royaal en in overleg is er heel veel mogelijk. Regelmatig volg ik trainingen, op het gebied van ISO, HR of om specifieke vaardigheden te ontwikkelen. Het geeft veel voldoening als je die opleiding of cursus kunt volgen, waar je passie ligt.”

Het opleidingsbudget is royaal en in overleg is er heel veel mogelijk

Wil jij meer weten over de arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden bij AKOS? Neem dan contact met ons op!