Skip navigation MENU

Accountmanager Maikel

“Een commerciële functie rondom de techniek, nooit gedacht dat het bij mij zou passen,” vertelt Maikel van Marle. Na zijn overstap van Elektrotechniek naar Technische Bedrijfskunde, zit hij nu op zijn plek bij AKOS als Accountmanager. Maikel vertelt graag over zijn werkzaamheden en de waarde die hij biedt aan kandidaten én klanten.

Achtergrond in de techniek

“Hoewel ik het prima naar mijn zin had bij mijn voorgaande werkgevers als Projectleider, had ik toch elke keer het gevoel dat ik wat miste in de organisatie of functie,” vertelt Maikel. “Dit maakt dat ik in 2017 in aanraking ben gekomen met AKOS. Het industriële netwerk waar AKOS zich in bevind spreekt mij erg aan. Door de diversiteit in specialismen en opdrachtgevers zie je veel. Ook heb je als medewerker de mogelijkheid om een productie in te stappen en te zien hoe een product tot stand komt.”

Na het eerste kennismakingsgesprek is Maikel dan ook vlot gestart als Accountmanager. “Voordat ik bij AKOS werkte duurde mijn opdrachten gemiddeld een jaar. De lange tijd dat ik nu voor AKOS werk geeft dan ook aan hoe goed het bevalt.”

Medewerker matchen aan een project

AKOS is doorlopend op zoek naar Mechanical Engineers. In samenwerking met Recruiters komen Accountmanagers in contact met potentiële medewerkers. “Wij voeren de eerste gesprekken met kandidaten en beoordelen of zij raakvlakken hebben met het werk van een advies- en ingenieursbureau,” licht Maikel toe.

Accountmanager Maikel van Marle

“Eenmaal in dienst vallen de kandidaten onder een Accountmanager en plaatsen we hem/haar bij een passend project binnen de industrie. Wanneer duidelijk wordt dat een baan binnen AKOS niet de juiste stap is, zoek ik met mijn collega Consultants naar een passende functie binnen ons uitgebreide netwerk. Vaak lukt het om samen een mooie baan voor de kandidaat te vinden.”

De primaire verantwoordelijkheid van een Accountmanager is dat de medewerkers in zijn team beschikken over één of meerdere technische projecten. Hiervoor richt Maikel op het onderhouden van relaties met medewerkers én opdrachtgevers. “Voor beide geldt: weet wat er in de markt speelt en wat er in de toekomst gaat spelen. Het is van belang dat je weet wat de medewerkers belangrijk vinden in hun functie en anderzijds bekend bent met de werkbehoeften vanuit de opdrachtgevers,” aldus Maikel.

Uiteenlopende projecten

In het bijzonder zijn de projecten voor Engineers binnen AKOS werkinhoudelijk afwisselend door de uiteenlopende vraagstukken, opdrachtgevers en branches. “We proberen de projecten altijd zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen van de medewerker.  Zoals inhoud van het vraagstuk, projectduur, regio en sector,” licht Maikel toe. “Dit maakt dat je soms acquisitie doet bij bedrijven waar zij graag specifiek willen werken. Met hoge waardering vanuit de medewerker én mogelijk een nieuwe opdrachtgever als resultaat.”

Om dit proces eerder te ondervangen richten Accountmanagers zich voortdurend op het werkaanbod vanuit bedrijven. “Hoewel we een groot klantennetwerk hebben, kijken we altijd hoe we deze kunnen verbreden. Hierdoor kunnen we kandidaten en collega’s een divers projectaanbod bieden én blijven we kansen in de markt benutten,” beargumenteert Maikel.

Creëren van betrokkenheid en binding

Ook richten Accountmanagers zich op het binden en boeien van hun team. Doordat de engineers over het algemeen op locatie bij de opdrachtgever werken, organiseert Maikel diverse uitjes voor zijn team. “Om elkaar toch te blijven zien, vinden we het leuk om bij elkaar te komen en activiteiten te ondernemen, zoals karten,” licht Maikel toe.

Vanuit AKOS worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder seizoensbijeenkomsten, het AKOS-zomerfeest en de Wielertour Dwars door AKOS, waarbij Maikel als initiatiefnemer en fietsliefhebber een belangrijke rol heeft.

AKOS kantoor Heerenveen

Maikel werkt samen met een betrokken team in Heerenveen. De ambitie is om deze vestiging verder te ontwikkelen. “We hebben recent een inspirerende brainstorm gehad met uiteenlopende collega’s – waaronder engineers, projectmanagers een commerciële medewerkers – om te kijken welke kant we uitwillen, welke groeikansen er zijn en met welke aspecten we rekening moeten houden,” licht Maikel toe.

Accountmanager Maikel van Marle

“Tof om te zien dat iedereen zich volledig inzet om de beoogde groei te realiseren. Ik krijg energie van zaken waarin ik mijn creativiteit kwijt kan. Als dit in samenwerking is met collega’s, geeft mij dat een extra goed gevoel,” vertelt Maikel met een grote glimlach. “Samen realiseren we de groei in Noord-Nederland. Ik kijk er enorm naar uit!”

AKOS is een relatief kleine organisatie bestaande uit circa 100 medewerkers. Hierdoor heeft iedere collega invloed op wat er gebeurt binnen de organisatie. “Wat ik daaraan prettig vind is dat je over allerlei zaken kan meedenken en je mening ook gevraagd en gewaardeerd wordt.”

Meerwaarde van AKOS

“Flexibiliteit is het belangrijkste aspect dat ik zoek in een aantrekkelijke werkgever,” benoemt Maikel zonder twijfel. “Zo heb ik bij AKOS geen vastomlijnde werktijden, waardoor ik meer ruimte en vrijheid heb om in mijn geval te sporten. De resultaten van mijn verantwoordelijkheden, zoals het werven van een nieuwe opdrachtgever of plaatsen van een engineer, geven aan dat ik mijn werk goed doe.”

Wil jij net als Maikel invloed hebben op de ontwikkeling van een organisatie en bijdragen aan de groei van het team? We verwelkomen graag collega’s die de beoogde ontwikkeling in Noord-Nederland willen mede realiseren. Check de openstaande vacatures of neem contact op voor meer mogelijkheden!