Skip navigation MENU

Recruiter Selina

Selina Eijkemans is sinds januari 2022 werkzaam als Recruiter bij AKOS. De afwisseling en creativiteit in haar rol maken dat ze goed op haar plek zit. “Ik voel me net een job matchmaker! Als Recruiter werf ik zowel nieuwe medewerkers voor AKOS zelf als voor onze klanten. Het voordeel daarvan is dat ik alle kant op kan en mij 100 procent kan richten op de wensen en behoeften van de kandidaat.” Selina stelt zich graag verder voor.

Brabantse gezelligheid

Mijn naam is Selina Eijkemans, 26 jaar en met mijn vriend woonachtig in Apeldoorn. Oorspronkelijk kom ik uit het mooie zuiden (Tilburg) en houd ik van gezelligheid. Zo heb ik regelmatig spelletjesavonden met vrienden of familie en ga ik graag borrelen met mijn collega’s aan het einde van de werkweek. Verder ben ik vaak te vinden in het improvisatietheater en doe ik met mijn theatergroep mee aan wedstrijden.

Qua studieachtergrond heb ik in 2017 mijn bachelor in Sociale Psychologie afgerond en heb ik in 2019 de specialisatie Arbeid & Organisatie behaald. In mijn functie wil ik met mensen werken en hen ondersteunen. Zo heb ik voorheen bij een re-integratiebureau gewerkt als gedetacheerde Trajectbegeleider. Ik was aansprakelijk voor werkgerelateerde vragen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te integreren naar een betaalde baan. De bemiddelde banen waren afhankelijk van de kandidaat en daardoor vrij divers. Hoewel ik plezier had in mijn werk, had ik de wens om me te specialiseren in een bepaalde branche om zo de diepgang te zoeken en mezelf te ontwikkelen.

Job matchmaker

Hoewel de techniek voor mij nieuw is, houd ik van een uitdaging en kijk ik er naar uit om het vak beter te leren kennen. Door uit mijn comfortzone te stappen, blijf ik niet hangen in de wereld waarin ik ben gestart. Ik leer elke dag iets nieuws over de techniek en vind het leuk om in gesprek te gaan met engineers die lovend zijn over hun werk of lopende project.

Als Recruiter bij AKOS voel ik me net een job matchmaker! Ik kijk continu of iemand in het plaatje past. Sluit de functie aan bij de ambities van de kandidaat? Wat zoekt de kandidaat in een werkgever? En past de kandidaat bij de organisatiecultuur? Samen met de kandidaat kijk ik welke functie en organisatie passen en sluit daarop aan.

Daarin heb ik een voordeel dat ik me op de interne én externe werving richt, waardoor ik alle kanten uit kan. Voor de interne werving werk ik nauw samen met een collega Accountmanager en treedt de kandidaat in dienst bij AKOS. Voor de externe werving heb ik een samenwerking met een Consultant collega en plaatsen we de kandidaat bij een van onze klanten.

Ik ben betrokken bij het gehele wervingsproces tot het contact met de opdrachtgever. Zo ben ik bijvoorbeeld aanwezig bij bedrijfsbezoeken en het bespreken van vacatures. Hierdoor krijg ik een beter beeld, waardoor ik bij het vinden van de juiste kandidaat actuele informatie kan delen en concrete voorbeelden kan aandragen over de functie en de organisatie.

Per ongeluk gesolliciteerd

Aspecten die ik zelf zoek in een ideale werkgever zijn: flexibiliteit, vertrouwen, gezelligheid en waardering. Het onderscheidende vermogen van AKOS ten opzichte van andere organisaties vind ik het open en persoonlijke contact.

In mijn zoektocht naar een nieuwe baan kwam ik bij AKOS terecht. Scrollend door een vacatureoverzicht zag ik de rol als Recruiter voorbijkomen. De vacature sprak me aan, maar iets hield me tegen: wat weet ik nou eigenlijk van techniek? Uit onzekerheid had ik de vacature weggeklikt. Althans dat dacht ik, blijkbaar had ik op de knop ‘solliciteren’ geklikt! Later werd ik dan ook tot mijn verbazing opgebeld. Ik had gelijk aangegeven dat het per ongeluk was gegaan. Toch zijn we verder aan de praat geraakt en werd ik steeds enthousiaster over de functie.

De informele sfeer, creativiteit en vrijheid in de rol bij AKOS maken dat ik daarna écht heb gesolliciteerd op de vacature.

Afwisseling, vrijheid en vertrouwen

Vanaf het eerste moment heb ik ervaren dat een frisse blik en nieuwe ideeën worden aangemoedigd bij AKOS. Hierin word ik ondersteund door collega’s en heb ik alle vrijheid, flexibiliteit en onderliggend vertrouwen om het te realiseren. Binnen AKOS ervaar ik dan ook een open cultuursfeer en samenhangend gevoel; we doen het samen.

Het belangrijkste aspect dat ik zoek in mijn functie is afwisseling. Het werk is veel dynamischer dan het in eerste instantie lijkt. Zo focus ik me het ene moment op het zoeken, benaderen en spreken van uiteenlopende kandidaten en ben ik op andere momenten bezig met het houden van intakegesprekken en voordragen van kandidaten. Daarnaast krijg ik veel ruimte voor andere projecten, waaronder deelname aan netwerkbeurzen, maken van promotievideo’s, bedenken van bedrijfsuitjes en organiseren van evenementen. Kortom, veel afwisseling en uitdaging! Dat is wat mijn werk leuk maakt.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op of bekijk onze vacatures! Voor het recruitment team zoeken wij een nieuwe collega als Recruiter of Consultant. Met jouw proactieve houding zorg je dat in contact komt met onze doelgroep; technisch professionals. We nodigen je van harte uit voor een lunch in het Mr.Green Café!