Skip navigation MENU

Young development program

Ben je bijna of onlangs afgestudeerd op HBO- of WO-niveau in Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of een aanverwante richting? Dan kan AKOS je helpen aan een vliegende carrièrestart!

Wat houdt het in?
In de techniek ligt een overvloed aan carrièrekansen. Maar wat past nu het beste bij jou? De keuzes die je nu maakt zijn tenslotte van grote invloed op het verdere verloop van je carrière. Het AKOS Young Development Program (YDP) zet je op het juiste spoor.

Het YDP is een technisch traineeship waarin je veel kennis en ervaring opdoet én je beter je richting bepaalt. Je ontwikkelt je zowel vakinhoudelijk als persoonlijk sneller tot een vakvolwassen jonge professional!

Binnen het YDP zijn twee routes mogelijk:

Carrière bij AKOS: in dienst van AKOS werk je aan uiteenlopende projecten voor aansprekende opdrachtgevers in de industrie, intern bij AKOS of op locatie bij de klant. Hierbij doe je in korte tijd veel ervaring op, ontdek je waar je grootste talenten liggen en waar je de meeste affiniteit mee hebt. Het doel is dat je bij AKOS blijft en je jezelf ontwikkelt op het gebied van engineering of industrieel projectmanagement.

Carrière bij een klant van AKOS: je start in dienst van AKOS bij een van onze klanten naar keuze. Hier doorloop je het YDP-programma dat helemaal is toegespitst op een carrière bij dit bedrijf. Wanneer dit wederzijds goed bevalt stap je na een jaar over in dienst bij dit bedrijf.

Tussentijds veranderen
Er worden regelmatig bedrijfsbezoeken en intervisiebijeenkomsten georganiseerd, waarin je ervaringen met andere YDP-deelnemers uitwisselt. Het kan zijn dat je er dan achter komt dat je je wilt verbreden of juist specialiseren. Omdat je nog in de oriëntatiefase van je carrière zit hoef je bij AKOS in dit stadium geen harde keuzes te maken en kun je tijdens het YDP-traject desgewenst switchen van route of de samenstelling van je YDP-pakket aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld starten met een meer algemeen vormend pakket en pas in een later stadium meer specialistische cursussen kiezen.

Opleidingen, cursussen en trainingen
Na een ontwikkelingsassessment stel je in overleg met onze loopbaancoach je persoonlijke doelen en ambities vast en wordt er een bijpassend opleidingsplan samengesteld. Tijdens het YDP-traject wordt je begeleid door je loopbaancoach. Je krijgt een jaarbudget van €2.500 voor opleiding en training.
Om je een indruk te geven van ons aanbod binnen het YDP hieronder een selectie:
Vorm- en plaatstoleranties, Maakbaarheid, Lastechniek, Rekenen voor constructeurs, Zakelijke gesprekken met betekenis, Feedback, Assertiviteit, VCA, Aandrijven en besturen, CE-machineveiligheid, Tribologie, Hygiënisch ontwerp, SolidWorks.

Interesse? Kom gerust eens praten!