Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Niels

Variatie, uitdaging en ontwikkeling zijn voor Niels belangrijke aspecten in een aantrekkelijke werkgever. Bij zijn vorige baan voelde hij echter een gebrek aan vooruitgang. Tijd om een nieuwe weg in te slaan! Sinds september 2023 vervult hij de rol van Mechanical Engineer bij ingenieursbureau AKOS, waar hij veelzijdigheid en groeimogelijkheden heeft. Benieuwd naar zijn verhaal? We nemen je mee.

Voorgaande werkervaring

Na zijn bachelor Technische Natuurkunde en master Mechanical Engineering heeft Niels als R&D Engineer gewerkt, waarbij hij verantwoordelijk was voor het ontwerpen van rolstoelen en het maken van prototypen. “Ik kreeg de kans om aanpassingen te ontwikkelen, testen uit te voeren en berekeningen te maken, wat mijn werk uiterst interessant maakte.”

Verder heeft hij zich onder andere gefocust op het optimaliseren van het kartonmoduleringsproces om het gedrag van verschillende soorten karton in kaart te brengen tijdens het snijden en rillen. Daarna heeft hij gewerkt aan een digitale kopie van een scheerapparaat om bepaalde spelingen en vibraties te kwantificeren én heeft hij de uitbreiding van het glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Groningen ondersteund.

Tijd voor uitdaging

Na de opgedane kennis en ervaring vond Niels dat het tijd was voor verandering. “Bij mijn vorige werkgever liep de uitdaging op zijn einde en was het tijd om mijn opleiding in praktijk te brengen”, vertelt Niels. Hij merkte dat hij zich meer wil focussen op technisch tekenwerk en daarmee zijn technische vaardigheden wil versterken.

Middels een online sollicitatie is Niels met Claudia, Corporate Recruiter van AKOS, in contact gekomen. Tijdens het eerste telefonische gesprek werden de wensen en (groei)ambities van Niels duidelijk, waarna een kennismaking op het AKOS kantoor in Heerenveen volgde. Zowel hij als AKOS waren positief, waardoor we Niels al snel de positie van Mechanical Engineer aanboden.

Doorgroei én afwisselende projecten

“De afwisseling in werkzaamheden en diversiteit in projecten spreken mij erg aan. Zeker aan het begin van mijn carrière wil ik zoveel mogelijk leren en ontdekken. Bij AKOS krijg ik die ruimte”, vertelt Niels als we hem vragen waarom hij voor AKOS heeft gekozen.

Binnen AKOS volgt Niels het Young Development Program (traineeship) wat aansluit op de wens om zich te ontwikkelen. Daarnaast werkt hij op locatie bij de klant. Zijn eerste project dat hij namens AKOS mag doen, is bij Titan Projects. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in industriële automatisering en engineeringsoplossingen voor verschillende sectoren, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, scheepsvaart en de procesindustrie. “Ik kijk ernaar uit om hier mijn volgende project te doen. Het is een heel interessant bedrijf”, vertelt Niels.

Samen doelen behalen

Tijdens de gesprekken met AKOS sprak Niels uit dat hij de ambitie heeft om zijn tekenvaardigheden te verbeteren en zich te ontwikkelen als breed inzetbare Engineer. Hij is graag van begin tot eind betrokken bij projecten om alle facetten te begrijpen. Dit maakt dat hij mogelijk in de toekomst wil doorgroeien naar de rol van Projectmanager.

Bij AKOS moedigen we deze ambities van harte aan en onderzoeken we welke ontwikkelingen Niels moet doormaken om zijn doel te bereiken. “We voorzien hem van de juiste tools, zoals de benodigde opleidingen en trainingen. Ook bij de projecten kijken we naar waar zijn ambities het beste passen. Zo zorgen we samen dat Niels zijn doelen kan bereiken”, licht Corporate Recruiter Claudia toe.

Hecht jij ook veel waarde aan je persoonlijke- en vakinhoudelijke ontwikkeling? Ontdek de groeikansen bij AKOS! Ga verder naar onze ontwikkelingsprogramma’s of bekijk de openstaande vacatures.