Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Carlo

Opkomende economieën en de groeiende wereldbevolking zorgen voor een sterk toenemende energieconsumptie. Het koelen en verwarmen van onze leefomgeving heeft hier een groot aandeel in. Door duurzaam verwarmen en koelen in combinatie met goede isolatie kunnen de broeikasgasemissies die hierbij vrijkomen worden gereduceerd. Dit is essentieel voor de toekomst van ons bestaan. Een van onze engineers die hier dagelijks mee bezig is, is Carlo. Hij begon in 2017 via AKOS voor Remeha te werken als product engineer op de afdeling product support.

Het leuke aan deze job is de diversiteit. Ik buig me steeds weer over andere technische uitdagingen. Het is heel leuk om de oplossing waaraan we hebben gewerkt later ook in productie te zien gaan.

Technisch uitdagende productwijzigingen

Remeha is een vooraanstaande fabrikant van slimme en duurzame klimaat- en warmwateroplossingen in Nederland. Carlo’s afdeling richt zich op wijzigingsbeheer. “Het begint met een wijzigingsverzoek dat wij op de afdeling binnenkrijgen. Die verzoeken lopen enorm uiteen, van wijzigingen door veranderende wetgeving tot het toevoegen van nieuwe componenten om storingen te voorkomen. Allereerst beoordelen we de haalbaarheid en impact van de wijziging. Vervolgens kijken wij intern en met toeleveranciers hoe we dit zo goed mogelijk kunnen doen.” Sommige wijzigingsverzoeken kunnen eenvoudig worden opgelost, bijvoorbeeld door de te ketel voorzien van een extra sticker. Andere keren moet er daadwerkelijk een nieuw component worden toegevoegd. Zodra duidelijk is welke wijzigingen doorgevoerd gaan worden, maakt het team het geheel gereed voor productie en implementatie. “Het leuke aan deze job is de diversiteit. Ik buig me steeds weer over andere technische uitdagingen. Het is heel leuk om de oplossing waaraan we hebben gewerkt later ook in productie te zien gaan.”

Zowel persoonlijk als technisch inhoudelijk ontwikkeld

Carlo rondde in juni 2015 zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle af. Na een half jaar werken bij de DRV groep, waar hij eerder al als constructeur tekenaar een stageplek invulde, zette hij zijn carrière voort als Mechanical Engineer bij AKOS. Hij werd ingezet bij Faber gashaarden in Heerenveen, waar hij vooral met het opschalen van bestaande haarden bezig was zodat meerdere formaten aangeboden konden worden. Daarna koos Carlo voor deelname aan het Young Development Program (YDP) van AKOS. Dit is een traject van een jaar waarbij je wordt ingezet op verschillende projecten om veel ervaring op te doen. Op basis van een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt er samen een programma opgesteld om je in sneltreinvaart optimaal te ontwikkelen door deel te nemen aan interessante projecten en relevante cursussen. “Ik heb in deze periode zowel persoonlijke alsook technisch inhoudelijke cursussen gevolgd. Zo heb ik cursussen gevolgd over hoe je jezelf goed in de markt kunt zetten en over conflicthantering, maar ook een cursus over lassymbolen en vorm- en plaatstoleranties.”

Carlo vertelt dat nu hij intern bij Remeha zit, dat niet betekent dat er minder contact is met andere engineers bij AKOS. “AKOS is een relatief klein bedrijf met korte lijntjes en niet zo’n formele sfeer die je bij andere bedrijven ziet. Vier keer per jaar komen we bijeen en worden onder andere diverse nieuwtjes en cijfers gepresenteerd, waarna we gezamenlijk dineren. Verder worden er gezellige feesten en borrels georganiseerd.”

Wil je meer weten over het werken bij AKOS? Neem dan contact met ons op! 

Mechanical Engineer Carlo Aalderink