Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Bart

Voor één van onze internationale opdrachtgevers heeft AKOS bijgedragen aan het bouwen en testen van prototypes voor de Bevyz, een gepatenteerd multi-drink apparaat voor de thuismarkt. De coördinatie hiervan lag in handen van Bart, Mechanical Engineer bij AKOS.

Om in teamverband oplossingen te creëren, dat vond ik een mooie uitdaging.

Internationaal project

Met een capsule en één druk op de knop bereidt de Bevyz een warm, koud of fris sprankelend drankje via barcode technologie. Bart vertelt: “Het multidisciplinaire R&D-team waarin ik werkte vertaalde het ontwerp naar een goed werkend prototype. Om eenduidige resultaten te behalen hebben we de dagelijkse tests via vaste procedures uitgevoerd en vastgelegd.”

De geografische spreiding maakte het project bijzonder dynamisch: het hoofdkantoor bevond zich in Malta, R&D in Arnhem, terwijl andere afdelingen in China, Amerika en Duitsland aan de ontwikkeling van de Bevyz machines werkten. “Om alles in goede banen te leiden en te anticiperen op cultuur- en communicatieverschillen was een scherpe documentatie en regelmatige afstemming extra van belang.”

In teamverband een goede oplossing ontwikkelen

Naast zijn coördinerende taken heeft Bart met veel plezier gewerkt aan de inhoudelijke kant. Bart: “De machine is een compacte ruimte waarin onder meer een verwarming, koeling, compressor, een tank met CO2 en een extrusiesysteem (om de capsules leeg te knijpen) zijn verwerkt. Om in teamverband oplossingen te creëren, dat vond ik een mooie uitdaging. Bijvoorbeeld bij het onder de loep nemen van de koeling als deze niet of juist te hard werkte en het traceren en oplossen van problemen met circulatiepompen.

Wat nog een opdracht op zich was: het standaard voltage en de frequenties liggen in Amerika anders dan in Europa. Deze parameters hebben we in de prototypes en de bijbehorende handleiding verwerkt, zodat de machine ook probleemloos in Amerika kan worden gebruikt. De definitieve prototypes zijn vervolgens verscheept naar Amerika, waar deze zeer enthousiast zijn ontvangen op de vakbeurzen.”

Na de succesvolle afronding van het project is Bevyz overgenomen door Keurig Green Mountain, één van de grootste producenten van koffie- en softdrinkmachines in Amerika.

Wil jij ook aan uitdagende projecten werken vanuit ons ingenieursbureau? Neem contact op voor meer informatie, of solliciteer direct!