Over AKOS

AKOS is een advies- en ingenieursbureau. Onze specialisatie ligt bij de ontwikkeling van producten en technologieën voor productieprocessen. Dit doen wij met een enthousiast team van zowel gedreven jong talent als ervaren engineers en projectmanagers.

Wij werken voor opdrachtgevers van uiteenlopende branches, zoals automotive, marine, offshore, procesindustrie en machinebouw. Voor deze bedrijven voeren wij complexe projecten uit waar hoogwaardige technische kennis voor nodig is op het gebied van analyse, simulatie, projectmanagement, development of engineering.

Er wordt daarom ook veel aandacht besteed aan het hooghouden van kennis door vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Door onszelf te blijven ontwikkelen, blijven klanten ons inzetten voor hún ontwikkelingen.

AKOS bestaat al bijna 50 jaar en inmiddels hebben we meer dan 120 medewerkers. Dit komt omdat wij onze klanten en medewerkers centraal stellen en streven naar langdurige relaties. Het hoofdkantoor van AKOS staat in Apeldoorn. Daarnaast hebben we nog vestigingen in Joure, Enschede, Utrecht en Zwolle. Veel van onze engineers werken echter op locatie van de opdrachtgevers.

Bedrijfscultuur

AKOS lijkt soms wel een grote familie van collega’s. Iedereen kent elkaar, helpt elkaar en leert van elkaar. De platte organisatie en korte lijnen maken communiceren erg makkelijk en prettig.

Ja-knikken doen we alleen als we het er écht mee eens zijn en vergaderen doen we alleen als het efficiënt is. Er wordt nauw samengewerkt en iedereen streeft ernaar om AKOS op een leuke en goede manier nóg beter en groter te maken.

Historie

In 1969 is AKOS (Advies & KOnstructiebureau Schippers) opgericht als ingenieursbureau. Kernactiviteiten lagen bij het ontwerpen en tekenen van productiemachines en installaties voor de industrie.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd, maar toch ook weer niet. De kern van AKOS is nog steeds een ingenieursbureau, er werken nog steeds hele slimme ingenieurs en zowel de klanten als de werknemers staan nog steeds centraal.

Ontmoet je collega's

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world