Projectmanagement

Het opzetten en begeleiden van kennisintensieve en complexe projecten binnen de industrie is geen eenvoudige taak. Elke sector kent zijn eigen kenmerkende eigenschappen en specifieke randvoorwaarden. Met impactvolle projecten in een variëteit aan industrieën hebben de projectmanagers van AKOS jarenlange ervaring: van vooronderzoek en haalbaarheidsstudie tot en met tijdige oplevering van het project. Door AKOS in te schakelen kunt u uw projectmanagementvraagstukken volledig of gedeeltelijk ontzorgen.

Ervaringsgebieden in projectmanagement

Onze projectmanagers hebben grondige kennis van en ervaring in advies en uitvoering op het gebied van haalbaarheid, optimalisatie, uitbreiding, verhuizing, risico-inventarisatie en veiligheid (CE, ATEX). Daarnaast kunnen zij u op flexibele basis faciliteren bij een piek in het aantal projecten of voor tijdelijke vervanging.

Expertise

Alle projectmanagers hebben een technische achtergrond op hbo- of wo-niveau en hebben ervaring aan de kant van de opdrachtgever en opdrachtnemer, producent en contractor. De projectmanager stelt een multidisciplinair team samen, zowel met projectleden vanuit de opdrachtgever, als met engineers vanuit AKOS of contractors. AKOS heeft hiervoor een groot professioneel netwerk. Afhankelijk van de aard van het project en de industrie heeft de projectmanager een meer technisch-inhoudelijke of procesmatige insteek. Voorop staat dat het project leidend is. Vrijwel alle projectmanagers zijn IPMA-gecertificeerd.

Kennis van de industrie

Onze projectmanagers hebben engineering- en projectervaring in onder meer de basismetaalindustrie, food & pharma, afvalverwerking, machinebouw, papier & pulp, tapijt, gieterijen, blik- en verpakkingen, chemie, apparatenbouw en OEM.

Referentieprojecten projectmanagement

De ervaring van onze projectmanagers strekt zich uit over de volle breedte. Van klein- tot grootschalige projecten, nationaal of internationaal, in elke industrietak en voor elk aspect van projectmanagement. Onze projectmanagers worden ingezet bij projecten als het verhuizen van een productielijn, productie-uitbreiding of het vervangen of optimaliseren van het bestaande machinepark. Hierbij is ook de juiste kennis en ervaring in huis om – indien van toepassing – de huidige productie op de meest efficiënte manier te ontzien.

Voorbeelden projectmanagement AKOS

  • Beoordelen van plannen, voorgenomen investeringen en haalbaarheidsstudies.
  • Opzetten en aansturen van een projectteam.
  • Opstellen en vastleggen van specificaties, deadlines, milestones, budgetten en planningen.
  • Uitvoeren en begeleiden van voorstudies.
  • Aansturen van engineeringteams en (sub)contractors.
  • Begeleiden van inkooptrajecten en vastleggen van bestelspecificaties.
  • Opstellen en uitvoeren van afnameprotocollen (SAT, FAT).
  • Implementeren en realiseren van de plannen.
  • Debuggen, nazorg en verzorgen van handleidingen, instructies en opleidingen.
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world