Arbeidsvoorwaarden

Bij AKOS wordt waardering niet alleen uitgesproken, we geven ook waardering in de vorm van goede voorwaarden, zoals een mooi salaris, ruim aantal vakantiedagen en een goed pensioen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het hooghouden van kennis, vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

Hieronder een greep uit onze arbeidsvoorwaarden:

 • Goed salaris.
 • Jaarlijks bovengemiddelde loonsverhoging.
 • 30 vakantiedagen (meer of minder kan ook, in ruil voor resp. minder of meer salaris).
 • 8% vakantiegeld.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden en inhouse cursussen.
 • Begeleiding door een loopbaancoach (afhankelijk van je loopbaanfase).
 • Keuze om overuren te compenseren in tijd of salaris.
 • Flexibel arbeidsvoorwaardensysteem waarbij je jaarlijks de samenstelling van je arbeidsvoorwaarden kunt aanpassen.
 • Reistijd compensatie bij projecten met langere reistijd.
 • Korting op verzekeringen.
 • Prima pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per km voor woon-werkverkeer of mogelijkheid om gebruik te maken van een AKOS bedrijfsauto.

Enthousiast geworden? Bekijk dan hier onze openstaande vacatures. Naast deze vacatures hebben wij nog diverse functies bij onze klanten in de maakindustrie. Schroom niet om te bellen of een kop koffie met ons te drinken om te praten over mogelijkheden, ontwikkeling of loopbaanadvies.

Salaris

De maxima van onze salarisschalen zijn afgestemd op de Grootmetaal CAO.

Je salarisgroei loopt bij AKOS synchroon met je ontwikkelingscurve en niet met het aantal dienstjaren zoals bij de meeste CAO’s. Hoe sneller je jezelf ontwikkelt, hoe sneller je naar het maximum van de salarisschaal klimt of zelfs een stap kunt maken naar een volgende schaal. De gemiddelde loonsverhoging bij AKOS is 3,5%. Dat is aanzienlijk meer dan het landelijk gemiddelde.

Verder kent AKOS een bonusregeling voor bijzondere prestaties die buiten je normale takenpakket vallen.

Kennis en Ontwikkeling

Bij AKOS wordt er veel aandacht besteed aan de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Door onszelf te blijven ontwikkelen, blijven klanten ons inzetten voor hún ontwikkelingen.

Regelmatig worden er daarom interne cursussen gegeven die je gratis kan volgen. Daarnaast zijn er ruime individuele opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van de relevantie van je studiewensen financiert AKOS tot 100% van je studiekosten.

Doordat we zo breed actief zijn, kunnen we onze medewerkers ruime mogelijkheden bieden om zich in diverse richtingen snel te ontwikkelen. Zowel in de breedte als in de diepte. Onze loopbaancoach begeleidt je daarbij als je wilt. Dus heb je ambitie? Dan kan het bij AKOS heel snel gaan met je carrière.

Lees hier meer over onze ontwikkelingsprogramma’s!

Flexibiliteit heeft onze prioriteit

Flexibiliteit is een van onze kernwaarden. Het werk stemmen we zoveel mogelijk af op jouw ambities en voorkeur en de arbeidsvoorwaarden kan je voor een deel flexibel kiezen.

Wil je wat gas terugnemen, bijvoorbeeld omdat je net een kindje hebt gekregen of omdat je meer tijd wilt besteden aan je hobby’s? Je kunt extra vakantiedagen kopen, gebruik maken van de ouderschapsverlof regeling of zelfs minder gaan werken. Wil je het een jaar later weer terugdraaien? Geen probleem!

Daarnaast zijn er mogelijkheden om op vaste basis voor AKOS te werken, op projectbasis of als ZZP-er.

Medewerkertevredenheid

Tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten. Daarom luisteren we niet alleen naar de wensen van onze medewerkers, maar geven we er ook zoveel mogelijk gehoor aan.

Regelmatig houden we individuele en collectieve medewerker tevredenheidsonderzoeken. De eventuele aandachtspunten die daar uit naar voren komen worden altijd serieus behandeld en waar mogelijk verwerkt in ons personeelsbeleid of op individueel niveau opgelost.

Het gevolg is dat onze medewerkers al jaren heel tevreden zijn met AKOS als werkgever. En daar zijn we best wel trots op!

Woon-werkverkeer

Voor woon-werkverkeer ontvang je bij AKOS een netto vergoeding van €0,19 per kilometer. We proberen de reistijd van onze extern werkende medewerkers altijd zoveel mogelijk te beperken, maar soms komt het voor dat je een uitdagende opdracht krijgt waarvoor je toch wat verder moet reizen. In dat geval krijg je een extra compensatie in de vorm van meer vrije uren. Daarnaast heeft AKOS bedrijfsauto’s die kunnen worden ingezet.

Meer vakantie of meer geld?

Je krijgt bij AKOS 30 vakantiedagen die je voor een deel ook nog eens maximaal 5 jaar mag bewaren. Plannen voor een grote reis? Dan kun je meer vakantiedagen kopen door salaris in te leveren.

Extra geld nodig voor die nieuwe motorfiets? Dan kun je extra salaris krijgen in ruil voor minder vakantiedagen.

Als je wilt kun je dit ieder jaar aanpassen!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world